ה'אקזיט' בחג השבועות

במתן תורה עשה עם ישראל את ה'אקזיט' של חיבור על לבורא העולם. ולכן אנו חוגגים זאת הן בגשמיות באכילת בשר ושתיית יין והן ברוחניות בהתרפקות על לימוד התורה.

 

חג השבועות הוא היום בו היה מתן תורה ומעמד הר סיני בסיום ה- 50 יום ליציאתם ממצרים.
 
מה בעצם התחדש ביום זה? הרי לפי מסורת חז"ל גם לפני כן היו בעם ישראל בכל דור ודור מסורות של תורה וישיבות עוד מימי שם, בנו של נוח?
אז כמובן שראשית כל התחדש החיוב. עד אז מי שרצה קיים מה שרצה ,הכול על בסיס התנדבותי. בא מתן תורה והחיל זאת כחובה אבל זה לא רק זה. בקבלה וחסידות מוסבר שלאחר מתן תורה המצוות קיבלו תוקף ואיכות אחרת לגמרי מאשר קיומם ההתנדבותי שלפני כן.
 
בדיוק כשם שאדם העמל להקים חברה מצליחה, בתחילה מנת חלקו הם היזע והעמל של ההקמה והרווחים עדין מדשדשים בקטן. אך לאחר מכן חלומו של כל אחד כזה הוא ה'אקזיט' – להגיע לסייעתא דשמיא שהסטרטאפ שלו יתפוס חזק בשוק ושיבוא המשקיע, הגדול ויקנה ממנו את החבילה במחיר רציני שישים אותו במעמד אחר לגמרי בתחום הפיננסי.
 
כך ,עד מתן תורה היה קיום המצוות העצמאי פועל פעולה והמשכה של אנרגיות רוחניות בצורה מינורית. היה בכך  סוג של הרצה והכנה בלבד לדבר האמתי. במתן תורה הגיע הרגע בו הבורא הפעיל חיבור הרבה יותר גדול ועוצמתי שמצוות .מאז כל מצווה מכילה בתוכה אנרגיה משודרגת ואין סופית הקשורה לבורא בעצמותו ולא לאורות שוליים בלבד.
 
במתן תורה עשה עם ישראל את ה'אקזיט' של חיבור על לבורא העולם. ולכן אנו חוגגים זאת הן בגשמיות ב שר ויין והן ברוחניות התרפקות על לימוד התורה.
 
חג שמח וברכות לכולנו על ה'אקזיט'!
 

הרב אריק מלכיאלי הוא מרצה בכיר באירגון 'מחנה משותף'. © כל הזכויות שמורות למערכת 'חב"ד שעל אתר' – אין לעשות שימוש בחומר בכל דרך שהיא ללא אישור מפורש בכתב