חסידי חב"ד בכל קהילות ומוסדות חב"ד בארץ ובעולם מציינים היום את יום ה' בטבת – 'דידן נצח' – 'חג הספרים' של חסידי חב"ד. ביום זה, בשנת תשמ"ו (דצמבר 2005), הוכרע משפט בסכסוך ירושה עגום שהתנהל בין אחד מיורשיו של האדמו"ר הקודם, הרבי יוסף יצחק נ"ע, לבין אגודת חסידי חב"ד העולמית, בהנהגתו של הרבי מליובאוויטש
הסכסוך היה בשאלת הבעלות על ספרייתו העשירה של הרבי הקודם. היורש טען כי רכושו של הרבי הינו רכוש פרטי השייך לבני משפחתו, ולפיכך יש לו חלק בבעלות על הספרייה, כיורש ביולוגי של הרבי. ואילו אגודת חסידי חב"ד, נתמכת ומונחה על-ידי הרבי נשיא הדור, טענה כי הספרייה כולה שייכת לחסידים, שכן הרבי אינו איש פרטי, אלא הוא עצמו שייך לחסידים, ולפיכך גם הרכוש שייך לחסידים.
משפט הספרים של אגודת-חסידי-חב"ד החל ביום י"ט כסלו תשמ"ו לפני השופט צ'רלס סימפטון, ונמשך כשלושה שבועות. לאחר מכן היה שלב הגשת המסמכים שהסתיים ביום י' שבט תשמ"ו. ביום ה' בטבת תשמ"ז פירסם השופט את פסק הדין המשתרע על פני 40 עמודים.
השופט קיבל את טיעוני אגודת-חסידי-חב"ד שכל חייו של כ"ק אדמו"ר הריי"צ נ"ע היו מסורים, נתונים, ומקודשים לכלל, וקבע בפסק דינו שהספריה היא ציבורית ושייכת לאגודת-חסידי-חב"ד העולמית. הנאשם חוייב להחזיר מיד את הספרים והחפצים שברשותו שניטלו שלא ברשות.
בשורת הניצחון התפשטה במהירות בכל רחבי העולם, ובכל מקום ומקום שדבר הניצחון הגיע, שמחה ויום טוב לחסידים. המונים יצאו לרחובות בהתלהבות של שמחה ורקדו במשך כל היום. עיקר השמחה היתה במרכז חב"ד העולמי-770. אלפים התקבצו ובאו לחגוג את הניצחון הגדול.
מנהגי חג הספרים ה' בטבת
מההוראות ("אבן הבוחן" דנצחון הספרים) דיום זה: להוסיף בקביעות עיתים לתורה, כולל ובמיוחד לימוד ברבים, ולכל לראש – לימוד [משניות, ועל דרך זה בספרים שנפדו] המביא לידי מעשה, עד ללימוד ההלכות ברמב"ם ושו"ע ונו"כ ועד לפנימיות התורה, ולעורר רבים לזה.
רכישת ספרי קודש – שיהיו בכל בית יהודי פרטי, וגם בחדר האוכל, ספרי יסוד (נוסף לחומש, סידור, תהילים, ובבית חסידי – גם ספר התניא וכו') כולל ובמיוחד ספרי הלכה למעשה בחיי יום-יום, שילמדו בהם לעתים קרובות. וכן שלכל ילד וילדה יהיו ספרי קודש משלהם ("תניא קטן"), בחדרם, ויסבירו להם שלא יחששו מקריעה ברוב השימוש, כי אז אדרבה יקנו להם ספרים חדשים ומהודרים עוד יותר. וכן לדבר עם המו"לים ומוכרי הספרים על הנחה מיוחדת לרכישתם, וכל הזריז בכל זה הרי זה משובח, כולל גם על-ידי הזמנה מראש כ'מנוי' ("פרענומעראנטן") המקבל את הספר תיכף ומיד בצאתו לאור. וכן לקיים מנהג ישראל לתת מתנה לחתן- ש"ס, ולכלה – סידור 'קרבן מנחה' (ובימינו אלה – ספרי הלכה בעניינים השייכים להנהגת הבית "בלשון ברורה ודרך קצרה" בלה"ק, או מתורגם לשפת-המדינה), וכל המרבה הרי זה משובח. וכן לתת ספרי קדש כמתנה, גם לילדים, לקראת שמחה פרטית או יום-טוב.