ב"ה ה' ניסן, תש"ל
ברוקלין, נ.י.
מר…
אמסטרדם, הולנד
שלום וברכה:
נהניתי לקבל ממך את הד"ש, וכן את מכתבך, על-ידי מר … כפי שנתבקשתי, אזכור אותך ואת אשר לך בתפילה, בהתאם לתוכן מכתבך.
אני מקווה שלא תיפגע מהשורות הבאות:
קשה לבן-אדם לדעת ולהכריע בכל ענייניו, ובייחוד בנוגע לעתיד. ולכן, אלוקים, בורא העולם ומנהיגו, בטובו האין-סופי, ומאחר שטבעו של הטוב הוא להיטיב, נתן לכל אחד ואחד מאיתנו מדריך בחיים, לטובתנו האישית, משום שהוא יודע את העבר, ההווה והעתיד, ויודע מה טוב באמת עבורנו. מדריך זה היא התורה שלנו (והרי המלה 'תורה' בעברית היא מלשון הוראה), שנקראת גם תורת חיים משום שהיא מורה-הדרך האמיתי בחיינו היום-יומיים. זהו העיקרון הכללי שמונח ביסודם של כל הציוויים האלוקיים ביחס להתנהגותנו היום-יומית. אפילו אם ציוויים אלה לא היו מציינים במפורש שום תועלת ישירה עבורנו, היה עלינו לבצעם, משום שנצטווינו עליהם על-ידי אלוקינו ובוראנו. אבל טוב לדעת שזהו המדריך שלנו בחיים לחיים מאושרים באמת.
בנוסף לעיקרון הכללי הנ"ל, לכל מצוה ומצוה יש משמעות מיוחדת משלה, בתחומים מסויימים בחיינו היום-יומיים. במקרים רבים הדבר מובן מאליו מתוך האופי של המצוה עצמה. לדוגמה, אכילת מאכלים כשרים, בנוסף לכך שהיא ציווי ככל הציוויים האחרים, היא גם קשורה באופן מיוחד לבריאות טובה לגוף ולנפש; צדקה – קשורה לשיפור הפרנסה, וכו'.
מהאמור נובע שלהלכות ולמנהגים של טהרת המשפחה (הרחקה במשך התקופה של נידה, טבילה במקווה כשר, וכו') יש נגיעה ישירה לילדים בכל ההיבטים, היינו, להתברך בילדים ושהילדים יהיו בריאים, וכו'. כל זה מוסבר באריכות במקורות רבים של חכמינו זיכרונם לברכה.
לאור הנ"ל, יהיה ברור גם איך לטפל בבעיה אודותה אתה כותב. ראשית כל, יש צורך לשמור בדייקנות ובקפדנות על ההלכות והמנהגים של טהרת המשפחה במידה המלאה ביותר של הדרישות. זה טבעי שהורים לא יחסכו כל מאמץ כדי להבטיח את האושר של ילדיהם, לא רק ברמה מינימלית או ממוצעת, אלא את האושר המרבי שייתכן, אפילו אם הדבר כרוך בקושי ובהקרבה ניכרים מצידם של הוריהם. ואם כן, עד כמה קל יותר לשמור את ההלכות והמנהגים של טהרת המשפחה, בייחוד כאשר כל-כך הרבה מוטל על כף המאזניים.
מוסבר בתורה, ביחס לנחישותו של היהודי לשמור את המצוות, שמאחר שאלוקים יודע את העתיד ובוחן לבבות, יש לנחישות תקיפה לשמור את מצוותיו השפעה מידית לא רק ביחס לעתיד, אלא במידה מסוימת גם ביחס לעבר, כלומר, באופן רטרואקטיבי.
מאחר שזהו המכתב הראשון שלי אליך, קשה לי להיכנס לעניין הזה באריכות גדולה יותר. אבל אני מאמין שהאמור למעלה יהיה מספיק עבורך, אף-על-פי שהחשיבות הגדולה של העניין ראויה להרחבה באריכות רבה יותר.
קיימות כמה חוברות שבהן מופיעים הדינים והמנהגים בנושא טהרת המשפחה בצורה תמציתית, ובמגוון של שפות. טוב שתהיה אצלך חוברת כזאת בתור מדריך קבוע.
אני מקווה שתקבל את כל הנ"ל באותה רוח שזה הובע, וייתן השם שתהיינה לך בשורות טובות לדווח עליהן.
המאחל לך דולאשר לך פסח כשר ושמח,
בברכה,
[חתימת יד קודשו של הרבי]