השבוע השלישי מוקדש למידת התפארת: המימד הפסיכולוגי שמאפיין את פנימיות מידת התפארת הוא רחמנות ואחדות הגוונים השונים. אדם שמידת התפארת מעטרת את נפשו, הוא אדם שניחן בחוש מציאת מכנה משותף למרות הקונפליקטים.
שבוע ימים ניתן לנו בכדי לפתח בתוכנו את מידת הרחמים, המיזוג והמיצוע, על ידי שנצרף אליה את יתר המידות, כגון:
15 – 'חסד שבתפארת': שילוב מידת החסד עם מידת התפארת מולידה פעולה של רחמים מתוך אהבה וחיבה ולא מתוך שתלטנות.
16 – 'גבורה שבתפארת': כל פעולה דורשת יעילות. כך גם מידת הרחמים. אם נפנה רחמים לאדם אכזר נכּשל במשימה. רק כאשר נצרף את מידת הגבורה, (הביקורת) אל מידת הרחמים, נשכיל למקד את האור למקומות הנכונים.
17 – 'תפארת שבתפארת': לרוב פעולת הענקה נמדדת לפי ערך הכרת הנותן במקבל. כך גם בהענקת רחמים. אולם, אם נאציל חום ואכפתיות כלפי הזולת רק בערך ובהתאם להכרה שלנו בו, יהיו אלה רחמים לא אמיתיים. רחמים אמיתיים אינם מקבלים הגבלה מצד הנותן, אלא הם ניתנים לזולת כפי שהוא, ורק הוא יודע מה ערכו ומה חסר לו.
18 – 'נצח שבתפארת': אם ריחמת על מישהו רק לרגע קט, או רק משום אינטרס צדדי ומאז נטשת אותו – אין זה הוגן. עלינו להתמיד בנתינת הרחמים עד שנעמיד את הזולת על רום מקומו האמיתי.
19 – 'הוד שבתפארת': צירוף מידת ההוד למתן רחמים, בא להורות לנו שעצם היכולת שלנו לתת חום וחיבה לזולת לא עושה אותנו טובים ממנו. לפיכך, כדי שלא נעקץ ממידת הגאווה נשלב עם נתינת הרחמים הכנעה וענווה הנובעות ממידת ההוד.
20 – 'יסוד שבתפארת': מידת היסוד מעניקה את היציבות בתחושת החמלה וההכלה כלפי הזולת. היסוד מייצב את הרחמים על ידי מציאת מכנה משוטף בין המשפיע למקבל.
21 – 'מלכות שבתפארת': השלב הסופי בבניית מידת התפארת היא חשיפת היופי המלכותי של הנותן. מי שמוצא בעצמו את הזולת, הוא הראוי להיקרא מלך. כתרו נוסך עליו יופי, כזה שמקרין חיבור והתכללות אל כל אותם הזקוקים לרחמיו.
הרב עומר הלוי הינו שליח חב"ד לבורסת היהלומים ר"ג, סופר ומרצה בכיר בארץ ובעולם.
© כל הזכויות שמורות לרב עומר הלוי.
אין לעשות שימוש בחומר בכל דרך שהיא ללא אישור מפורש בכתב מהמחבר. Email: beerhachasidus@gmail.com